Порошенко вийшов у Азовське море на новому катері УМС-1000 (фото)

19:17, 16.11.2017
Порошенко вийшов у Азовське море на новому катері УМС-1000 (фото)

Президент Порошенко на борту катера УМС-1000. (Фото прес-служби Президента України)

Президент Петро Порошенко взяв участь у проведенні ходових випробувань модернізовавного катера УМС-1000 в Маріуполі у четвер.

 

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

 

"Петро Порошенко відвідав Маріупольський загін морської охорони Державної прикордонної служби України, де взяв участь у проведенні ходових випробувань катера УМС-1000", - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що Верховний Головнокомандувач разом із начальником Генштабу ЗСУ Віктором Муженком, головою Держприкордонслужби Петром Цигикалом, заступником глави адміністрації Президента Валерієм Кондратюком та радником Президента Віктором Назаренком піднявся на борт катера та здійснив вихід у відкрите море.

 

 

Під час випробувань морського судна, зокрема, було продемонстровано його можливості, про які детально розповів командир Маріупольського загону морської охорони капітан 1 рангу Микола Сирінський.

 

 

Під час відвідування загону Морської охорони ДПСУ начальник Східного регіонального управління ДПСУ генерал-майор Сергій Бідило та заступник командира загону капітан 1 рангу Микола Левицький також продемонстрували зразки екіпірування та озброєння особового складу підрозділів морської охорони спеціального призначення Держприкордонслужби.

 

Крім того, главі держави продемонстрували водолазне спорядження та техніку, яку використовують прикордонники, у тому числі в зоні проведення антитерористичної операції.

 

Як повідомляла «УМ», перед цим Президент Порошенко привітав морпіхів 503-го батальйону і вручив їм бойовий прапор з нагоди урочистого відзначення Дня морської піхоти у Маріуполі.

 

Нагадаємо, Маріупольський загін Морської охорони є правонаступником Керченського загону морської охорони, історія якого розпочалася в місті Керч Автономної Республіки Крим. 1 серпня 2003 року частина увійшла до складу Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України. Після початку протизаконної окупації території Криму Росією, за рішенням командира загону 28 лютого 2014 року з місця базування у місті Керч вийшов корабельно-катерний склад загону для переходу в Азовське море у Бердянськ, а згодом у Маріуполь, з метою недопущення захоплення кораблів та катерів загону.

 

1 квітня 2014 року наказом Адміністрації Державної прикордонної служби України загін було перейменовано в Маріупольський загін Морської охорони, який увійшов до складу Східного регіонального управління.