Турчинов обіцяє посилити антитерористичний режим

21:03, 31.10.2017

СБУ, Нацполіція і Державна прикордонна служба посилять антитерористичний і контррозвідувальний режим і охорону державного кордону з Росією найближчим часом.

 

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов у вівторок ввечері.

 

На сайті Ради нацбезпеки і оборони зазначається, що це рішення ухвалили у зв'язку із терактами, спрямованими проти журналістів, працівників СБУ, Головного управління розвідки, зокрема, жорстоким убивством Аміни Окуєвої.

 

Турчинов також висловив переконання, що ці інциденти «спрямовані на нагнітання страху, розпачу та невпевненості населення у спроможності державних інституцій забезпечити правопорядок та спокій у суспільстві» і пов'язані із діяльністю російських спецслужб в Україні.

 

Правоохоронцям і прикордонникам також доручено «вжити заходів щодо активізації дій з вилучення із обігу незареєстрованої зброї, ефективної протидії озброєній злочинності, контрабанді засобів ураження, боєприпасів, вибухових речовин та їх незаконному обігу».

 

Як повідомляла «УМ», напередодні на Київщині на добровольця Адама Осмаєва і його дружину, бійця добровольчого батальйону Київ-2 Аміну Окуєву вчинили замах: Окуєва загинула, Осмаєв отримав поранення, проте загрози його життю немає.

 

Минулого тижня у Києві внаслідок підриву закладеної у скутер вибухівки зазнав поранень народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук, його охоронець та ще один випадковий перехожий загинули. У МВС вважають замах на Мосійчука терактом російських спецслужб.