У Ростові зникли безвісти два українських туриста

21:58, 24.10.2017
У Ростові зникли безвісти два українських туриста

Олександр Бабинець та Сергій Велєв зникли в Росії (ТСН)

25-річний Олександр Бабинець та 28-річний Сергій Велєв змогли проїхати автостопом понад декілька тисяч кілометрів у Росії, Казахстані та Грузії, але під час повернення додому зв’язок із хлопцями зник поблизу Ростова-на-Дону.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на родичів хлопців.

Один з хлопців, 25-річний Олександр Бабинець родом із Дніпропетровська. Останній рік він працював в Одесі продавцем у мережі магазинів "Море пива". До цього також мав роботу у сфері обслуговування - у McDonald's та офіціантом у кав'ярні "Франс.уа".

В Одесі в Олександра народилася ідея поїхати у відпустку до Грузії. Зважаючи на брак коштів, він надавав перевагу подорожі автостопом. Через спільних друзів Олександр познайомився з 28-річним Сергієм Велєвим, який вже мав досвід походів Україною, зокрема він самотужки з Одеси дістався Говерли.

У Харківський області вони перетнули українсько-російський кордон. Далі попрямували до Бєлгорода, Астрахані, Саратова та Казахстану. З Казахстану вони повернулися назад в Росію, де через Дагестан, Чечню і Північну Осетію дісталися до Грузії.

Орієнтовно 30 вересня українці залишили Грузію та попрямували через Росію додому. Біля Ростова-на-Дону зв'язок з ними перервався. Востаннє вони вийшли на контакт 7 жовтня.

До вечора 7 жовтня хлопці майже дісталися Ростова-на-Дону. Близько шостої години вечора Олександр скинув мамі зображення геолокації.

"Це було останнє повідомлення. Ще він написав: "Я скоро буду вдома", - розповіла пані Олена.

Жінка повідомила, що звернулася до місцевої поліції та у посольство України в Росії.

Слідча Вікторія Данова, яка веде справу, повідомила, що наразі вони очікують на копію закордонного паспорта Олександра з райвідділу ДМС. Відтак вони зможуть подати хлопця у міжнародний розшук.

"Тільки після того, як отримаємо копію закордонного паспорта, можна подавати запит на наш Інтерпол, який вже далі відправляє запит на Київ. Копію паспорту ми отримаємо у найближчі строки - за один-два дні. Тобто цього тижня ми направимо запит до дніпропетровського відділення Інтерполу, а далі строки залежатимуть вже від них", - пояснила Данова.

За словами слідчої, можна швидко встановити, де людина перетинала кордон. А далі інформація вже передається всім відділкам тієї країни, де перебувала людина, і правоохоронці перевіряють дані зниклого. Далі пошуки залежатимуть від того, як працюватимуть правоохоронні органи Росії.