На Західній Україні знеструмлено бурею 200 міст і сіл (фото)

09:40, 06.10.2017
На Західній Україні знеструмлено бурею 200 міст і сіл (фото)

Наслідки нічного буревію у Львові.

Потужною бурею повалено дерева і рекламні щити, а також обірвано лінії електропередач, внаслідок чого знеструмлено майже 200 населених пунктів у західних областях України в ніч на п’ятницю.

 

Про це повідомляє прес-служба ДСНС у п’ятницю вранці.

 

Зокрема, на Івано-Франківщині знеструмлено 48 населених пунктів, на Львівщині – 44, на Волині – 42, на Рівненщині – 23, на Закарпатті – 18, на Тернопільщині – 17, на Буковині – 3.

 

«Зараз бригади обленерго відновлюють електропостачання населених пунктів», - зазначають рятувальники.

 

Оперативні групи Державної служби з надзвичайних ситуацій через негоду перевели на посилений режим чергування.

 

 

Водночас, депутат Львівської міськради, керівник проекту «Варта» Ігор Зінкевич повідомляє у Facebook, що на вулицях Львова і на трасах області попадали дерева, також є обірвані кабелі електропостачання.

 

 

Він також виклав світлини наслідків негоди.

 

 

«Будьте обережні рух по місту Львів наразі ускладнений від буревію і проблем які нароблені ним. Наразі поліція і комунальні служби і ДСНС працює над стабілізацією ситуаціі в області», - написв пан Зінкевич.

 

 

Дерева попадали на підйомі на улюблений туристами Високий Замок, на низці вулиць у центрі та на околицях міста. В багатьох місцях, як от поблизу Монумента Слави на вул. Стрийській, вони тримаються на дротах електропередачі. Біля Будинку вчених зірвало огорожу.

 

Протягом п’ятниці ураган переміститься на Північ і Центр України. У більшості регіонів очікуються пориви вітру, а місцями він може перетворитися на справжнє стихійне лихо.

 

У цих регіонах  синоптики прогнозують збільшення швидкості вітру до 30 метрів в секунду.

 

 

За таких погодних умов рятувальники радять не виходити з дому, позакривати вікна і тримати напоготові документи, свічки, ліки та їжу-воду на кілька днів. Якщо негода застала вас на вулиці, не стійте під деревами, рекламними щитами або лініями електромереж і не намагайтеся перечекати ураган в машині - це небезпечно.