На Черкащині арештували трьох підозрюваних у провокаціях в Умані, Луцьку і Києві

20:10, 05.10.2017
На Черкащині арештували трьох підозрюваних у провокаціях в Умані, Луцьку і Києві

Поліція конвоює до суду одного з провокаторів.

Суд в Черкаській області ухвалив рішення узяти під варту на 2 місяці без права внесення застави трьох чоловіків, яких підозрюють в обстрілі консульства Польщі в Луцьку, підриві гранати на вулиці Грушевського у Києві та в оскверненні пам'ятників в Умані.

 

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції у четвер.

 

Відповідні судові рішення щодо трьох підозрюваних суд ухвалив протягом засідань 4-5 жовтня.

 

Цих осіб підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), а також ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ст. 15, ч.4 ст. 296 (замах на вчинення хуліганства) Кримінального кодексу України.

 

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і глава Нацполіції Сергій Князєв повідомили про затримання поліцією "серійних" нападників на іноземні дипломатичні представництва. Чоловіків затримали в момент підготовки підриву пам’ятника угорським племенам на Верецькому перевалі в Закарпатській області.

 

Зокрема, зловмисників підозрюють у причетності до дев’яти злочинів, серед яких – підриви гранат в Умані (в місці компактного проживання хасидів) й у Києві, а також обстріл дипломатичної установи в Луцьку.

 

Раніше, у грудні 2016 року, невідомі осквернили меморіальний комплекс "Могила цадика Нахмана" в Умані. За даними правоохоронців, за цей злочин виконавці отримали по 500 доларів.

 

Наприкінці березня 2017 року невідомі обстріляли Генконсульство Республіки Польща в Луцьку. Поліція кваліфікувала цю подію як теракт. А у червні цього року невідомі особи кинули невстановлений предмет на територію посольства Сполучених Штатів Америки в Україні. Цю подію кваліфікували як хуліганство.

 

Крім того, зловмисникам інкримінують вчинення вибуху 24 серпня у Києві, який слідчі поліції кваліфікували як замах на вбивство.