Депутат-втікач Олександр Онищенко заявив про бажання виграти вибори у Порошенка

15:20, 14.09.2017
Депутат-втікач Олександр Онищенко заявив про бажання виграти вибори у Порошенка

Олександр Онищенко з 2016 року не з’являється в Україні (The Washington Times)

Народний депутат Олександр Онищенко, який після позбавлення депутатської недоторканості через підозру у вчиненні ряду злочинів втік до Лондона, в інтерв’ю видання  "The Washington Times" розповів про бажання позмагатися із Петром Порошенком за посаду Президента України.

"Так, я вирішив балотувататися", – заявив він журналісту Л. Тодд Вуду, відповідаючи на запитання про бажання взяти участь в президентських перегонах.

"Порошенко розглядає мене як сильного політичного і економічного суперника. Тому перша його мета була позбавити мене і опозиції фінансових ресурсів і змусити мене покинути рідну країну", – впевнений мільярдер Олександр Онищенко, який в інтерв’ю після втечі з України заявляв, що шукає роботу інструктора з верхової їзди у Лондоні.

Онищенко вчергове звинуватив Петра Порошенка в тому, що банк Президента з 2014 року втричі збільшив прибутки, але на славнозвісному компроматі, який він записував на годинника, уваги не акцентував.

При цьому народний депутат заявляє, що після зняття депутатської недоторканності слідство в його справі нічого не зробило. Але він не виключає порушення нових справ після його заяв про бажання конкурувати на виборах Президента.

"Я здивуюся, якщо не буде нових звинувачень після оголошення про моє рішення йти в президенти... Як я вже казав в інтерв'ю у 2016 році, більшість кандидатів можуть мати щонайменше одне звинувачення до часу виборів – так розчищають дорогу для Порошенка", – сказав політик.

Він нагадав про минулорічні звинувачення СБУ у державній зраді, де доказом була переписка адвоката Онищенка із третьою особою.

Нагадаємо, Олександру Онищенку інкримінують привласнення державного майна у особливо великих розмірах і організацію злочинного угрупування. Верховна Рада позбавила його депутатської недоторканості за поданням Генерального прокурора. Після цього народний депутат зразу втік до Москви, а потім перебрався до Лондона. Звідти він заявив, що має компромат на Порошенка.

Як повідомляла "УМ", обшуки в Державній фіскальній службі, після яких арештували Романа Насірова, проводилися саме в каз званій "газовій справі Онищенка".