Рамзан Кадиров образився на Кремль через позицію щодо «шайтанів» у М’янмі

11:34, 04.09.2017
Рамзан Кадиров образився на Кремль через позицію щодо «шайтанів» у М’янмі

Рамзан Кадиров незадоволений Кремлем. "Кремля буде вибачатися?", - дискутують у соцмережах (АР)

Глава Чечні Рамзан Кадиров образився на тих, хто із російської влади підтримує "шайтанів" із М’янми, які вбивають в південно-азіватській країні мусульман.

Про це він заявив у своєму Інстаграмі, коментуючи вбивство кілька сотень мусульман народу рохінджа в М'янмі, зазначає УНІАН.

«Чому російські ЗМІ мовчать! Якщо в Європі десь підривають, вбивають, відразу наші доблесні ЗМІ виступають. А коли за три дні вбито кілька тисяч людей - всі мовчать. Думаєте, я задоволений? Ні, звичайно. Я дуже незадоволений», - заявив Кадиров.

«Навіть якщо Росія буде підтримувати тих шайтанів, які скоюють злочини, я проти позиції Росії. У мене є своє бачення, своя позиція», - додав він.

Кадиров вказав на те, що в питанні М'янми йому ближче позиція президента Туреччини Ердогана і він його підтримує.

«Я більше ніж упевнений, що сьогодні ніхто не буде підтримувати вбивць і насильників, але є певні нюанси державної політики, тому ми повинні з розумінням ставитися до того, що відбувається, і як себе ведуть державні діячі та політики», - підкреслив він.

Він також розповів, що йому багато пишуть про необхідність «ввести війська» в М'янму. Кадиров підкреслив, що це неможливо, так як він одноосібно не може прийняти таке рішення. За його словами, була б його воля, він «ударив би» і знищив тих, хто «вбиває дітей, жінок, літніх людей».

Через ситуацію в М’янмі 3 вересня в Москві під посольством цієї країни відбувся несанкціонований мітинг. На відміну від подібних заходів, які організовувала російська опозиція, несанкціонований мітинг силовики не розганяли, а організаторів не затримували, що збурило соцмережі.

 



ООН повідомляє, що 73 тисяч представників народності рохінджа, мусульман за вірою, втекли від насильства на заході М’янми до сусідньої Бангладеш. Як заявила речниця управління Вівіян Тан, до втечі їх змусив новий спалах насильства, що почався у штаті Ракхайн на заході М’янми понад тиждень тому, 25 серпня.

За даними військових М’янми, в сутичках останніх днів загинули майже 400 людей, більшість із них – бойовики-рохінджа.

Біженці ж заявляють, що силовики М’янми і юрби населення інших етнічних груп (за вірою вони головно буддисти) нападали на цивільних мусульман, палили їхні домівки і виганяли зі штату Ракхайн.



Криваві сутички в регіоні спалахують час від часу з 2012 року, коли вони вперше стали масовими і спричинили втечу понад 100 тисяч рохінджа до таборів для внутрішньо переміщених осіб, інформує "Радіо свобода".

Попередні військові режими М’янми, тоді відомої на Заході як Бірма, позбавили всіх представників народності рохінджа громадянства, а з ним і всіх громадянських прав, і намагалися змусити їх емігрувати з країни, вважаючи їх чужими. Тяжке соціальне становище стало ґрунтом для розвитку ісламського екстремізму серед цієї народності. Насильство, до якого вдавалися екстремісти-рохінджа останніми роками, призвело й до радикалізації їхніх сусідів, переважно носіїв буддизму, яких, зі свого боку, почали підбурювати націоналістичні буддистські організації. Останнім часом до насильства в регіоні вже вдаються обидві сторони.