У Маріуполі не радить проводити матчі ще й СБУ

19:07, 22.08.2017

Служба безпеки направила лист до Федерації футболу України зі застереженнями щодо безпеки для проведення матчу ФК "Маріуполь"-"Динамо" у Маріполі, запланованого на 27 серпня.

 

Про це журналістам повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська у вівторок.

 

"Служба безпеки України з урахуванням складної оперативної ситуації у районі проведення антитерористичної операції, великої кількості попереджених терористичних проявів та загроз поінформувала Федерацію футболу України про наявні ризики та небезпеки у випадку проведення футбольних матчів у Маріуполі", - зазначила речниця СБУ.

 

За її словами, якщо ФФУ вирішить провести матч у Маріуполі, то СБУ вживе усіх заходів для забезпечення безпеки проведення футбольної гри.

 

Окрім того, пані Гітлянська зазначила, що, за оцінками СБУ, в Маріуполі найвищий, червоний, рівень терористичної загрози.

 

Як повідомляла «УМ», віце-президент "Динамо" Андрій Мадзяновський заявив, що "Динамо" не поїде до Маріуполя на матч з місцевим ФК через небезпечну ситуацію в місті.

 

При цьому віце-президент УЄФА Григорій Суркіс взагалі виступив проти проведення будь-яких матчів української прем`єр-ліги в Маріуполі.

 

Цю позицію підтримав і телеканал "1+1", співвласником якого є пан Суркіс. Аби обґрунтувати ці побоювання в сюжеті "ТСН. Тиждень" були показані старі фото обстрілу міста.

 

Згодом на телеканалі "1+1" визнали, що показали в сюжеті ТСН фото обстрілу Маріуполя дворічної давнини, але все одно вважають, що місто ще занадто небезпечне для футбольних матчів УПЛ.

 

Глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський вважає, що відмова команди "Динамо-Київ" грати у Маріуполі є "ударом нижче пояса" для маріупольців. На його думку, Суркіс тим самим продемонстрував зневагу до маріупольців.