Під Житомиром затримали кримінального авторитета «Зуріка» (фото)

11:33, 19.08.2017
Під Житомиром затримали кримінального авторитета «Зуріка» (фото)

На місці затримання "Зуріка" - грузинського авторитета із Запоріжжя.

Кримінальна поліція за участі бійців КОРД провела спецоперацію і затримала кримінального авторитета, громадянина Грузії, на прізвисько "Зурік" на автодорозі Київ – Чоп у Житомирському районі у п’ятницю близько 16:00.

 

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції у суботу.

 

Зокрема, правоохоронці зупинили автомобіль "Тойота Кемрі", за кермом якого  перебував 54-річний житель Запоріжжя, знаний у кримінальному світі як "Зурік". Також у салоні перебувала 19-річна киянка.

 

 

Під час огляду автомобіля було виявлено та вилучено ручну гранату, білий порошок, схожий на амфетамін, та каміння, за зовнішніми ознаками подібне до бурштину.

 

 

За інформацією поліцейських, чоловік причетний до організації розбійних нападів, крадіжок з квартир і транспортних засобів, а також мав на меті налагодити вплив на ситуацію з незаконним видобутком бурштину.

 

У Нацполіції стверджують, що «Зурік» провів у місцях позбавлення волі до 30 років, був "смотрящим" та має влив на злочинне середовище. Востаннє звільнився у 2011 році.

 

Кримінальне провадження розпочато одразу за двома статтями Кримінального кодексу України - ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) і 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).