Українського політв'язня РФ Кольченка поновили в університеті

21:57, 02.08.2017
Українського політв'язня РФ Кольченка поновили в університеті

Незаконно засудженого у РФ українця Олександра Кольченка поновили в Таврійському університеті, де він навчався до арешту росіянами.

 

Про це повідомив ректор вишу Володимир Казарін, передає Громадське.

 

Кольченка поновили на третьому курсі географічного факультету.

 

«Він дав мамі заяву, що згоден вчитися. Ми направили документи в російську федеральну службу виконання покарань, де на основі статей російського законодавства, сказали, що відновлюємо Кольченка та просимо дати йому доступ до комп'ютера, щоб 2 рази на тиждень він міг по 2 години займатися: отримувати контрольні, виконувати їх, читати лекційні матеріали та отримувати дистанційну освіту», - розповів ректор.

 

За словами Казаріна, в Росії заявили, що «вивчатимуть» заяву університету і прийшли до Кольченка, щоб особисто переконатися, що він хоче навчатися.

 

«Ми готові до будь-яких поворотів, наприклад, скажуть нам, що немає комп'ютера, щоб він вчився в колонії. Ми готові сказати, що добре, ми даруємо йому комп'ютер», - додав Казарін.

 

Сімферопольський Таврійський національний університет був перереєстрований у Києві з початком анексії Криму.

 

Кольченка разом з українцем Олегом Сенцовим російський суд визнав винними у створенні в Криму терористичної організації та терактах. Сенцова засудили до 20 років колонії, Кольченка - до 10 років ув'язнення.