Меру Глухова Мішелю Терещенку закидають незадеклароване авто

14:35, 01.08.2017
Меру Глухова Мішелю Терещенку закидають незадеклароване авто

Мішеля Терещенка звинувачують у недекларуванні автомобіля за 385 тисяч гривень (Новое Время)

Поліція звинувачує мера міста Глухів Сумської області Мішеля Терещенка у тому, що він не вказав у декларації купівлю автомобіля.

Відповідний протокол поліції передали до суду, повідомляє "Українська правда" з посиланням на інформацію від начальника сектору протидії корупції Управління захисту економіки у Сумській області Євгенія Мартиненка.

"31 липня працівниками управління захисту економіки вручено протокол. Але він (Терещенко - ред.) відмовився ставити підпис на ньому та брати цю копію", - сказав Мартиненко.

Правоохоронець зазначив, що протокол складений за статею 172-6 ч.2 Кодексу України про адміністративне правопорушення (неповідомлення про суттєві зміни в майновому стані) та переданий до Глухівського міськрайонного суду Сумської області.

Водночас сам Терещенко звинувачення відкидає і наголошує, що не мав вносити такі відомості до декларції.

"В березні 2017 року, дякуючи банку Кредіт Агріколь, ми змогли придбати "Форд Фієста", загальною вартістю 385 000 грн. (з ПДВ), із яких банк Кредіт-Агріколь надав 306 000 грн. (авто-кредит - 236, картковий кредит - 70 000 грн). Тобто особистих коштів я сплатив менш ніж 80 000 грн", - написав Терещенко.

Як відомо, у декларацію потрібно вносити зміни, які перевищують 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 січня відповідного року.

У випадку з Терещенком це понад 80,2 тис. грн.

Нагадаємо, Мішель Терещенко був обраний мером у жовтні 2015 року.

Він відновлює в Глухові традиції коноплеводства та розпочав вирощування льону.