В офісі газети «Вєсті» та приміщеннях, що належать Олександру Клименку, проходять обшуки

12:36, 14.07.2017
В офісі газети «Вєсті» та приміщеннях, що належать Олександру Клименку, проходять обшуки

Силовивки прийшли із черговим обшуком до бізнесменів, пов'язаних із діяльністю Екс-"мінздоха2 Олександра Клименка (Українська правда)

Головна військова прокуратра разом із Національною поліцією проводить серію обшуків в приміщеннях, які належать екс-міністру з доходів і зборів Олександру Клименку, утому числі в офісі видання "Вєсті".

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на інформацію від головного військового прокурора Анатолія Матіоса, який прибу на місце обшуків - до ТРЦ "Гулівер" у Києві.

"Ми проводимо комплекс обшуків майна і приміщень, які належать Клименку. Проводимо спільно з Нацполіцією", - зазначив він.

"Це вже друга хвиля", - уточнив Матіос, зазначивши, що обшуки проводяться в офісних приміщеннях, які належать компанії "Юнісон".

Матіос також уточнив, що обшуки проводяться не лише в офісних приміщеннях "Гулівер" в центрі Києва, а і за іншими адресами.

У свою чергу видання "Весті" повідомляє, що силовики прийшли у редакції газети та радіо, які розміщенв в "Гулівері".

"Наразі робота редакційного офісу заблокована", - зазначається в повідомленні.

Як відомо, з моменту створення банку "Юнісон" в 2013 році його пов'язували з родиною екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Про те, що колишній соратник Януковича продовжує володіти банком, побічно свідчать той факт, що зарплати співробітникам медіахолдингу "Вести", який також пов'язують з Клименко, виплачувалися через "Юнісон".

НБУ визнав банк "Юнісон" неплатоспроможним.

Як повідомляла "УМ", 24 травня правоохоронці провели понад 400 обшуків у податківців у 15 областях України в рамках антикорупційної операції.

Поліція зібрала докази, що податкова служба за керівництва екс-глави Міндоходів та зборів Олександра Клименка завдала державі збитків через ненадходження до бюджету податків на суму 95,921 млрд гривень.

У рамках розслідування щодо злочинної групи екс-президента Віктора Януковича було затримано 24 екс-керівників Міністерства доходів та зборів, але частину із них відпустили.

Під вартою перебувають 9 підозрюваних, ще 13 внесли застави на суму понад 37 млн гривень, а 2 випустили під особисті зобов’язання.