Януковича захищатиме безкоштовно адвокат Мешечек

17:17, 10.07.2017

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Києві призначив адвоката Віталія Мешечека для захисту колишнього президента України Віктора Януковича у провадженні щодо державної зради, яке розглядає Оболонський сайт столиці.

 

Таке рішення було прийнято ще 7 липня.

 

Про це повідомляє сайт регіонального центру в понеділок.

 

«При призначенні адвоката відповідно до ч.2 ст.21 закону України про безоплатну правову допомогу враховувалася спеціалізація адвоката, його поточний рівень навантаження і складність виробництва», - йдеться у повідомленні.

 

Відповідно до доручення центру, адвокат Віталій Мешечек повинен прибути для участі в засіданні Оболонського суду на 10.00 12 липня.

 

Згідно з даними єдиного реєстру адвокатів України, у Мешечека є свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю з 13 червня 2012 року, видане Донецькою обласною кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури.

 

Генеральна прокуратура звинувачує Януковича в державній зраді. У справі фігурує лист Януковича від 1 березня 2014 року до президента РФ Путіна із проханням ввести війська на територію Україну, що сприяло анексії Криму та окупації частини Донбасу.

 

6 липня Оболонський райсуд Києва задовольнив клопотання сторони обвинувачення і ухвалив рішення про призначення Віктору Януковичу безплатного адвоката із Регіонального центру надання безоплатної правової допомоги.

 

Напередодні Янукович заявив, що відкликає своїх приватних адвокатів із судового процесу щодо нього.