Парубій прогнозує новий закон щодо зняття недоторканності з депутатів

15:44, 10.07.2017

Голова Верховної Ради Андрій Парубій припускає, що в парламент доведеться внести на розгляд новий законопроект про зняття депутатської недоторканності.

 

Про це пан Парубій заявив під час брифінгу в Києві у понеділок.

 

"Сьогодні в цьому питанні є певна юридична колізія. Є законопроект, який був поданий до Верховної Ради, який ми відправили до Конституційного суду. Але в тому законопроекті передбачено зняття недоторканності і з депутатів, і з суддів. Нагадаю вам, що під час судової реформи ми частину цього законопроекту вже вирішили – ми вже зняли недоторканність із суддів", – уточнив Парубій.

 

Спікер повідомив, що «зараз ми проводимо підсумкові юридичні консультації». І припустив: «Можливо, буде необхідність внесення нового законопроекту, оскільки старий уже втратив свою актуальність».

 

Андрій Парубій пообіцяв, що він внесе питання скасування депутатської недоторканності в зал, як тільки буде відповідне рішення профільного комітету.

 

Але він сумнівається, що законопроект про зняття депутатської недоторканності буде винесено цього пленарного тижня: "Навряд чи. Юридично це просто неможливо".

 

Нагадаємо, 28 червня Президент Петро Порошенко заявив, що очікує від Верховної Ради найближчим часом голосування за скасування "анахронізму" депутатської недоторканності.