Михайло Добкін обіцяє не тікати до Єрусалиму

16:12, 29.06.2017
Михайло Добкін обіцяє не тікати до Єрусалиму

Михайло Добкін може втратити недоторканність.

Народний депутат фракції "Опозиційний блок" Михайло Добкін заявляє, що перебуває в Україні. При цьому, через кримінальне провадження ГПУ щодо земельного «дерибану» у Харкові, в якому фігурує Добкін, він скасував заплановану поїздку до Ізраїлю.

 

Про це Добкін повідомив у коментарях кільком ЗМІ у четвер.

 

За його словами, він перебуває в Україні.

 

При цьому, на своїй сторінці у Facebook  Добкін пообіцяв дати детальніший коментар після того, як Генпрокуратура свормує претензії до нього.

 

Депутат від «Опоблоку» додає, що він знав про те, що з нього хочуть зняти недоторканність ще до того, як ця інформація з'явилася в пресі. І розцінює подання Генпрокурора до Ради на позбавлення його імунітету як "тиск на опозицію".

 

"Я нікуди не збираюся тікати і навіть скасував заплановану паломницьку поїздку до Єрусалиму. Поїду, коли розвалиться ця мерзенна справа проти мене", - каже пан Добкін.

 

Нагадаємо, 16 вересня 2016 року правоохоронці провели одночасні обшуки в міськраді Харкова, а також у помешканнях мера міста Геннадія Кернеса та депутата від "Опозиційного блоку", екс-мера Харкова та екс-губернатора Харківської області Михайла Добкіна.

 

За словами Генпрокурора Луценка, обшуки здійснені в рамках розслідування справи про незаконне виділення 650 гектарів харківської землі владою міста.

 

28 червня 2017 року стало відомо, що за результатами нових обшуків у приміщенні Харківської міськради вилучено документи, які містять дані про незаконність виділення земельних ділянок, а також відомості про осіб, причетних до скоєння злочину службовими особами міськради.

 

Того ж дня Генпрокурор Луценко анонсував подання про зняття депутатської недоторканності з народного депутата, не назвавши його імені. Михайло Добкін підтвердив, що йдеться саме про нього.