Парубій вважає українських воїнів захисниками Конституції

14:48, 28.06.2017
Парубій вважає українських воїнів захисниками Конституції

Андрій Парубій привітав українців із Днем Конституції України.

Справжніми захисниками Конституції України є українські воїни, які боронять нашу державу на сході України.

 

На цьому наголосив голова Верховної Ради Андрій Парубій у своєму вітанні з нагоди Дня Конституції України, що оприлюднене у середу.

 

"У цей день особливо хочу привітати справжніх захисників Конституції України - українських воїнів, які боронять незалежність, державний суверенітет та недоторканність наших кордонів від російського окупанта. Дякую українським солдатам, що можемо святкувати 21-у річницю Конституції у вільній, незалежній, європейській Україні", - зазначив Парубій.

 

Водночас спікер висловив переконання, що спільними зусиллями всіх українців буде відновлено мир та територіальну цілісність України.

 

Голова Ради також підкреслив, що українська європейська нація формувалася і гартувалася упродовж тисячоліття - "від "Руської Правди" Ярослава Мудрого, через Конституцію гетьмана Пилипа Орлика "Договори і постановлення прав і вольностей Війська Запорозького" до сучасної Конституції України.

 

"Конституція - це не лише Основний Закон України, це відображення наших фундаментальних цінностей. Цінностей свободи, справедливості, демократії, правової держави та миру", - наголосив пан Парубій.

 

Нагадаємо, Президент Порошенко під час урочистостей з нагоди Дня Конституції наголосив на необхідності конституційних змін. Зокрема, щодо скасування депутатської недоторканності.