У Маріуполі святкують звільнення від бойовиків з військовим парадом (фото)

11:53, 17.06.2017
У Маріуполі святкують звільнення від бойовиків з військовим парадом (фото)

Військовий парад у Маріуполі. 17 червня 2017 року.

Військовий парад відбувся з нагоди третьої річниці звільнення міста від бойовиків терористчної ДНР і російських окупантів у Маріуполі в суботу.

 

Про це повідомляють місцеві видання і прес-служба МВС.

 

Зокрема, по проспекту Миру до Театральної площі Маріуполя пройшли легка і броньована колесна військова техніка у супроводі поліцейських авто, а також підрозділи сил АТО.

 

Участь у параді взяли і бійці полку «Азов», які брали безпосередню участь у звільненні Маріуполя у червні 2014 року.

 

 

На параді були помічені секретар міськради Степан Махсма, начальник Головного управління Нацполіції у Донецькій області В’ячеслав Аброськін та інші.

 

На урочистості з нагоди звільнення Маріуполя прибув і заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян, керівники військових підрозділів, а також ветерани АТО.

 

 

"Ми звільнили Маріуполь, звільнимо й всі захоплені бойовиками українські землі", - сказав Вадим Троян під час виступу.

 

Щодо ролі полку «Азов» у звільненні міста заступник міністра зауважив: "Маріуполь – це рідний дім для "Азову", підрозділу, якого боїться Путін. І Маріуполь знає, що це за сила – добровольці, що таке "Азов". Я обіцяю, що ми ніколи не покинемо це місто, або ж поляжемо за нього. Україна буде вільна!".

 

 

Нагадаємо, що з початком російської агресії у Криму і на Донбасі місто Маріуполь, завдяки важливому стратегічному значенню, стало одним з ключових міст російсько-українського протистояння.

 

З 13 квітня 2014 р. місто контролювалося проросійськими терористичними формування ДНР.  Але вже 13 червня 2014 місто було визволене від терористів силами добровольчих українських батальйонів.

 

У визволене місто було перенесено Донецьку облдержадміністрацію та Главк обласної поліції, тим самим зробивши Маріуполь фактично центром Донецької області.