Сенат США розширив санкції проти Росії

07:29, 15.06.2017
Сенат США розширив санкції проти Росії

Сенат США запровадив нові антиросійські санкції (DW)

Сенат Сполучених Штатів Америки у середу, 14 червня, більшістю голосів ухвалив документ, яким запровадив додатковий перелік санкцій проти російської влади та ключових секторів російської економіки.

Про це повідомляє DW та ВВС.

Санкції були запроваджені через імовірне втручання Росії у президентські вибори в США, анексію нею Криму та підтримку режиму Башара Асада.

Рішення було підтримано майже одноголосно: зі 100 сенаторі за розширення санкцій проголосувало 97, а двоє - проти.

Тепер документ передадуть у палату представників конгресу США, а в разі, якщо його підтримають і там, документ попрямує на підпис президента Дональда Трампа.

Текст законопроекту також ускладнює для президента США можливе одноосібне скасування санкцій.

Нові санкції запроваджуються проти корумпованих російських представників і осіб, причетних до порушень прав людини, постачання зброї уряду президента Сирії Башара Асада та кібератак "від імені російського уряду".

Згідно з документом, максимальний термін фінансування російських банків, які потрапили під санкції, скоротять до 14 днів із тих 30, що є зараз. Термін фінансування російських нафтових компаній - до 30 днів замість 90.

Передбачено також запровадження нових санкцій, спрямованих проти ключових елементів російської економіки - гірничовидобувної промисловості, металургії, суднобудування і залізниці.