Суд зобов'язав Сергія Лещенка спростувати заяву про стеження з боку Авакова

19:44, 13.06.2017
Суд зобов'язав Сергія Лещенка спростувати заяву про стеження з боку Авакова

Подільський районний суд Києва задовольнив позов міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, зобов'язавши народного депутата від фрації БПП Сергія Лещенка спростувати інформаціїю про встановлення за ним стеження з боку МВС та Авакова. Про це Аваков написав на Facebook, оприлюднивши фото постанови суду.
 
"Рішення суду: інформація Лещенка на Deutsche Welle про стеження з боку МВС є неправдивою. Кожна брехня цього діяча матиме оцінку!" - написав Аваков.
 
У рішенні суду, зокрема, зазначено, що оприлюднена на сайті Deutsche Welle від імені Лещенка інформація начебто про те, що Аваков займається збором інформації стосовно нардепа для подальшої дискредитації, а "технічну функцію виконує МВС", є недостовірною і принижує честь, гідність та ділову репутацію міністра, а також порушує право на недоторканність ділової репутації МВС.
 
Крім того, згідно з рішенням, з Лещенка стягується судовий збір: на користь Авакова - 551,21 грн, на користь МВС - 1102,4 грн.
 
Це рішення може бути оскаржене в Апеляційному суді Києва протягом десяти днів із моменту оголошення рішення.
 
Нагадаємо, у листопаді 2015 року Лещенко в інтерв'ю Deutsche Welle заявив, що глава МВС Аваков і народний депутат із фракції "Народний фронт" Микола Мартиненко стоять за організацією стеження за ним.