В Молдові хочуть обмежити пропаганду російських каналів (відео)

15:13, 13.06.2017
В Молдові хочуть обмежити пропаганду російських каналів (відео)

Демократи в Молдові хочуть боротися з російською пропагандою та відкликати ліцензії в каналів, що транслюють російські новини

В парламенті Молдови зареєстрували проект закону про боротьбу з іноземною пропагандою.

Обмежити мають намір трансляцію в Молдові інформаційних і аналітичних програм. Розважальні шоу в ефірі залишаться.

Ініціатором виступив лідер демократів Влад Плахотнюк, інформує publika.md.

За його словами, закон необхідний для забезпечення інформаційної безпеки.

"Ця ініціатива не призведе до закриття телеканалів, що ретранслюються з Російської Федерації, як напевно будуть деякі спекулювати. Закликаю вас уважно стежити за дебатами на цю тему і не піддаватися на всілякі маніпуляції - ніхто не збирається закривати телеканали російською мовою", - заявив голова ДПМ Влад Плахотнюк.

За словами лідера демократів Молдови, країна була і залишається вразливою перед зовнішньою пропагандою. Зазначив він, зокрема, прагнення ряду російських телеканалів очорнити імідж Молдови та її західних партнерів.

"Думаю, прийшов час все вирішити і показати нашу волю убезпечити інформаційний простір. Тягнути з цим більше не можна, адже жителів Молдови дезінформують. Нам потрібно захистити громадян так, як це зробила Україна. Там ситуація була ще гірше, але для боротьби із зовнішнім пропагандою взяли більш радикальні заходи ", - сказав голова ДПМ Влад Плахотнюк.

Обмеження в більшій мірі торкнуться російських телеканалів, так як Москва не ратифікувала Європейську конвенцію про транскордонне телебачення
"Телеканалам дозволено показувати інформаційно-аналітичні програми, випуски новин і програми на військову тематику тільки про країни Євросоюзу, США, Канади, інших державах Європейської
конвенції про транскордонне телебачення. Обмеження торкнуться тільки новин та інформаційно-аналітичних програм", - зазначив голова парламенту Андріан Канду .

"Нехай люди побачать, хто виступає проти обмеження зовнішньої пропаганди і хоче зберегти інформаційне забруднення і спотворення подій, що відбуваються в Молдові. Ті, хто цього хоче, повинні взяти на себе відповідальність за можливі політичні наслідки подальшого маніпулювання громадською думкою ззовні", - сказав голова ДПМ Влад Плахотнюк.

За порушення нового закону передбачені жорсткі санкції - аж до відкликання ліцензії на мовлення.