Рада відклала вибори омбудсмена

10:10, 06.06.2017
Рада відклала вибори омбудсмена

Андрій Парубій відклав таємне голосування за омбудсмена попри "дедлайн".

Верховна Рада відклала розгляд призначення уповноваженого парламенту з прав людини до завершення спеціальної перевірки щодо кандидатів.

 

Таке рішення було ухвалено попри те, що таємне голосування за кандатів на посаду омбудсмена мало відбутися не пізніше 6 червня.

 

Про це повідомив голова Верховної Ради Андрій Парубій під час засідання погоджувальної ради у вівторок.

 

"Як ви пригадуєте, ми розпочати роботу мали з обрання Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, але виникли перешкоди для розгляду цього питання. Зокрема, під час проходження спецперевірки НАЗК (Національне агентство з запобігання корупції) звернулося з проханням дати більше часу для перевірки всіх кандидатів", – сказав пан Парубій.

 

За його словами, питання призначення омбудсмена буде розглянуто після того, як НАЗК надасть відповідні висновки.

 

Мовляв, агенство не встигло провести спецперевірку кандидатів на посаду Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Тому, як стверджує спікер Ради, згідно з законом, "ми не можемо розпочати конкурс і змушені дочекатися остаточного рішення і остаточної спецперевірки".

 

Як повідомляла «УМ», депутати мали обирати омбудсмена 6 червня, оскільки в цей день закінчується термін обрання.

 

На цю посаду претендують депутати Сергій Алєксєєв з Блоку Петра Порошенка, Людмила Денісова з "Народного фронту" та правозахисник Андрій Мамалига.

 

П’ятирічний термін повноважень Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської закінчився ще наприкінці квітня, утім, парламент донедавна не поспішав призначити дати виборів омбудсмана.