Мирослава Гонгадзе оскаржить відсторонення свого представника у касації щодо Пукача

15:55, 01.06.2017
Мирослава Гонгадзе оскаржить відсторонення свого представника у касації щодо Пукача

(Фото з ФБ-сторінки Мирослави Гонгадзе)

Вдова вбитого журналіста Георгія Гонгадзе - Мирослава вважає безпідставним та незаконним відсторонення Валентини Теличенко як її представника в касаційному процесі щодо Олексія Пукача, засудженого за вбивство журналіста.

 

Про це Мирослава Гонгадзе написала на своїй сторінці у Facebook  в четвер.

 

"Учора колегія касаційного суду на чолі з головуючою Марчук Наталєю Олегівною незаконно та на порушення моїх прав як потерпілої позбавила мене можливості представляти мої інтереси в судовому процесі у справі касаційного провадження за обвинуваченням Пукача в умисному вбивстві Георгія Гонгадзе. Відсторонення Валентини Теличенко як мого представника вважаю безпідставним та незаконним і я планую подати скаргу до Вищої ради юстиції та буду шукати захисту своїх прав у Європейському суді з прав людини", - написала пані Гонгадзе.

 

Вона нагадала, що Україна досі не виконала попереднє рішення у справі Гонгадзе проти України і  не завершила судовий процес над Пукачем.

 

"За понад півроку суд не спромігся розпочати судові слухання у цій справі, і це викликає підозру, що справа затягується умисно", - зазначила вдова Гії.

 

Пані Мирослава також зауважила, що суддя Марчук є кандидатом до Верховного суду України.

 

На її думку, це рішення суду «за три роки після революції Гідності демонструє глибоку скорумпованість і прогнилість української судової та правоохоронної системи, де громадянин, чиї права порушено, має мінімальні шанси їх захистити».

 

Мирослава Гонгадзе констатує: «Революції проходять і відходять, змінюються політики на державному олімпі, а не розкрита справа вбивства Георгія Гонгадзе залишається вічним нагадуванням корозії державних інститутів України».

 

Як відомо, Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області знайшли обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, міг належати журналісту. У 2009 році у Київській області знайшли останки черепа нібито Гонгадзе.

 

Поховали убитого журналіста аж 22 березня 2016 року в Києві.

 

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши його винним у вбивстві Георгія Гонгадзе. Апеляційний суд залишив вирок у силі.

 

На початку літа 2016 року Пукача етапували до Чортківської колонії у Тернопільській області. Утім, Вищий спецсуд розглядає касацію на цей вирок. Наразі на розгляді касації оголошено безстрокову перерву.

 

Замовників убивства досі не покарано.

 

Днями Вищий спецсуд у цивільних і кримінальних справах дозволив розсекретити аудіозаписи засідань Печерського райсуду Києва за звинуваченням Пукача.