Північна Корея запустила балістичну ракету, що впала у морській зоні Японії

10:51, 29.05.2017
Північна Корея запустила балістичну ракету, що впала у морській зоні Японії

Північнокорейська ракета під час старту

Північна Корея здійснила запуск в східному напрямку ракети, яка впала у воду за 450 кілометрів від місця запуску - у виключній морській зоні Японі.

Про запуск ракети зі східного регіону КНДР Вонсан з посиланням на військових Південної Кореї пише Reuters.

Про запуск чергової ракети Північною Кореєю було негайно повідомлено президента Південної Кореї Мун Чже Іна, який скликав засідання Ради національної безпеки, йдеться у заяві південнокорейського Об'єднаного комітету начальників штабів.

Агенство Associated Press, посилаючись на південнокорейських військових, повідомляє, що, найімовірніше, це була балістична ракета типу Scud, яка під час польоту піднялася на висоту в 120 метрів.

Японія висловила різке невдоволення діями КНДР. За словами прем'єр-міністр країни Сіндзо Абе, під час недавньої зустрічі G7 провідні індустріальні країни світу домовилися приділяти проблемі Північної Кореї якнайбільшу увагу.

"У співпраці з США ми вживатимемо цілеспрямованих заходів для стримування КНДР", - додав Абе, слова якого наводить Reuters.

Президента США Дональда Трампа поінформували про те, що Північна Корея провела запуск балістичної ракети.

"У Білому домі повідомили, що президент Дональд Трамп був проінформований про запуск. Тихоокеанське командування США заявило, що воно відстежувало те, що, швидше за все, було балістичною ракетою ближньої дії протягом шести хвилин, і прийшло до висновку, що вона не становила загрози для Північної Америки", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що США уже відправила до берегів Корейського півострова три авіаносці, які мають протидіяти запускам бойових ракет від КНДР.

У той же час, президент США Дональд Трамп заявив, що Північна Корея - це світова проблема, яка буде вирішена, однак очільник Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що війна з Північною Кореєю - якщо до цього колись дійде напруженість - була б "катастрофою".