У Польщі планують змінити Конституцію на сторіччя незалежності

10:17, 25.05.2017
У Польщі планують змінити Конституцію на сторіччя незалежності

Анджей Дуда ініціює нову конституцію Польщі.

Президент Польщі Анджей Дуда офіційно звернеться до Сенату Польщі щодо проведення референдуму щодо зміни Конституції країниу день сторіччя відновлення незалежності - 11 листопада 2018 року

 

Про це пан Дуда оголосив у телезверненні до польського народу з нагоди другої річниці свого президентства у середу ввечері.

 

“Звернуся до Сенату Польщі, щоб референдум відбувся 11 листопада 2018 року. Свято сторіччя відновлення незалежності є, на мою думку, найкращим моментом на визначення необхідних напрямів щодо змін устрою у нашій країні. І ці напрями вперше в історії визначить наше суспільство”,- заявив президент Польщі.

 

За його словами, Польща потребує нової Конституції, аби країна могла ефективніше розвиватися. Тож Анджей Дуда закликав “спільно створювати нову Конституцію Польщі, яка буде для усіх”.

 

Аналізуючи два роки перебування на посаді президента, Дуда відзначив, що це був період “дуже грунтовних соціальних, політичних та економічних змін”, які здійснював він та новий польський уряд.

 

“Всупереч заявам, що це неможливо, ми запровадили продемографічну програму 500+, знизили пенсійний вік, з успіхом організували Світові дні молоді і саміт НАТО у Варшаві”,- констатував президентПольщі.

 

На його переконання, те, що зроблено за останні два роки, дає підстави з оптимізмом дивитися у майбутнє.