Інтерпол припинив міжнародний розшук Сергія Арбузова

15:22, 18.05.2017
Інтерпол припинив міжнародний розшук Сергія Арбузова

В ГПУ висунули нові звинувачення Арбузову, тому його знов хочуть подати у міжнародний розшук

Інтерпол припинив міжнародний розшук екс-голови Національного банку України, колишнього першого віце-прем’єр-міністра Сергія Арбузова, заявляють його адвокати.

"Тим самим Інтерпол відновив його право на вільне пересування. Цьому рішенню передувало рішення комісії з контролю за файлами Інтерполу, яка розглянула аргументи Генпрокуратури і наші аргументи, ми їх оприлюднювати не будемо, не маємо права", – сказав адвокат Сергій Ковальов 18 травня в Києві, продемонструвавши документ від Інтерполу, інформує "Радіо Свобода".

Генеральна прокуратура України заяву адвокатів наразі не коментувала. У базі розшуку на сайті Інтерполу прізвища Арбузова немає.

Відповідаючи на запитання про те, чи планує Арбузов повертатися до Україну, адвокат сказав ствердно.

"Так, він планує. Арбузов може вільно пересуватися по всьому світу, окрім України, де стосовно нього відкрито кримінальне провадження. Як тільки його буде закрито, наш підзахисний повернеться до України", – сказав Ковальов.

Він нагадав про нові обвинувачення, висунуті ГПУ нещодавно на адресу його підзахисного у справі «Укртелекому».

"За допомогою цієї підозри вони намагаються знову домогтися оголошення Арбузова в розшук. Справі "Укртелекому" три роки, раніше наш підзахисний там не фігурував", – сказав адвокат.

5 травня Генеральна прокуратура України повідомила, що направила підозру Арбузову у розтраті у розслідуванні невиконання товариством з обмеженою відповідальністю «ЄСУ» умов приватизації «Укртелекому» щодо створення виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення (ТМСП) і приватизації 92 % державного пакета акцій «Укртелекому» за заниженою вартістю. Як додали у відомстві, вирішується питання про оголошення Арбузова в міжнародний розшук та обрання йому судом запобіжного заходу.

У відповідь у прес-службі Арбузова заявили, що він вважає «абсурдними і юридично нікчемними» обвинувачення Генеральної прокуратури.

Адвокати Арбузова також заявили, що не отримували підозру в справі.

Нагадаємо, Сергій Арбузов був оголошений у розшук Інтерполу в 2014 році.

Сергій Арбузов – колишній голова НБУ, колишній перший віце-прем’єр-міністр, виконувач обов’язків прем’єр-міністра (протягом місяця – до 27 лютого 2014 року). Під час подій Євромайдану зник з України. Від 22 квітня 2014 року – в розшуку МВС України як підозрюваний за статтею 191, частиною 5 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою).