Біля римського Колізею дефілювали українки у вишиванках (фото)

08:20, 16.05.2017
Біля римського Колізею дефілювали українки у вишиванках (фото)

Українки заквітчали вулиці Вічного міста.

Українки Риму влаштували мистецьке дефіле з нагоди Всесвітнього Дня вишиванки, пройшовши імпровізованою ходою від Колізею до площі Іспанії в історичній частині столиці Італії у неділю.

 

Мистецький захід було організовано Конгресом Українців Італії та Оргкомітетом "Євромайдан Рим", повідомив голова Оргкомітету Олесь Городецький у Facebookу понеділок.

 

«12 українських красунь в національних строях продемонстрували через вишиванки українську культуру мешканцям та гостям Вічного міста. Кульмінацією заходу стало дефіле на всесвітньо відомих "іспанських сходах", де зазвичай відбуваються покази мод», - написав пан Городецький.

 

 

Основною метою акції була популяризація вишиванки та нагадування світові, що в такій багатій на традиції європейській країні, як Україна, досі гинуть люди внаслідок російської агресії.

 

 

"Парад вишиванок" вподобали перехожі та туристи Риму - вони фотографували та розпитували про Україну.

 

 

“Українки Риму в такий спосіб не лише приєдналися до святкування світового Дня вишиванки, але й змогли познайомити з українською культурою багатьох італійців. Наші національні традиції надзвичайно багаті – не переставаймо розповідати про них іншим народам!”- зазначила ініціаторка заходу, голова Конгресу Українців Італії Мар’яна Тріл.

 

 

На думку пані Тріл, акція вдалася.