У Іспанії ексгумують тіло диктатора Франко

09:13, 12.05.2017
У Іспанії ексгумують тіло диктатора Франко

Меморіальний комплекс у Долині полеглих, де похований Франко.

Іспанські опозиційні партії проголосували за ексгумацію тіла фашистського диктатора Франсіско Франко та перенесення його останків з фінансованого державою мавзолею у Долині полеглих.

 

Про це повідомляє Reuters.

 

За перенесення проголосували 198 депутатів, проти - один, утрималися 140 законотворців, у тому числі члени консервативної правлячої Народної партії прем'єр-міністра Маріано Рахоя.

 

Ймовірно, уряд країни чинитиме опір такому рішенню, оскільки Народна партія вже давно виступає проти спроб ексгумації тіла Франко, заявивши, що це лише збудить болісні спогади після більше, ніж чотирьох десятиліть після його смерті і майже через 80 років після закінчення Громадянської війни в Іспанії.

 

 

Зазначимо, що Франко похований у Долині Полеглих (ісп. Valle de los Caídos) - монументальному комплексі за 58 км від Мадрида.

 

Усі елементи цього величезного меморіалу мають велетенські розміри, особливо базиліка, вирубана в скелі. Головний вівтар являє собою гранітний блок.

 

 

Біля підніжжя вівтаря на одній вертикальній лінії з хрестом розташовуються могили Франко й організатора "Фаланги" де Рівера. З боків від головного вівтаря розташовано входи у дві каплиці, в яких покояться залишки 33 872 жертв з обох сторін Громадянської війни 1936-1939 рр.