У Києві заблокували офіс Добровольчого руху ОУН

11:27, 09.05.2017

Столична поліція заблокувала офіс організації «Добровольчий рух ОУН», що на вулиці Мазепи в Києві у вівторок.

 

Раніше активісти руху планували «зустріти вату по-козацьки» під час акції «Безсмертний полк» в районі станції метро «Арсенальна» близько 9:00 ранку.

 

Як повідомила речниця організації «Добровольчий рух ОУН» Вікторія Дреєва, в офісі нині перебувають близько десятка осіб, передає Радіо Свобода.

 

Пані Дреєва намагалася пройти всередину офісу, але співробітники поліції сказали їй, що до офісу пропустять, а вийти їй не вдасться.

 

За даними очевидців, поліція заблокувала офіс після того, як націоналісти почали кидати яйця і фарбу з вікон в учасників ходи «Безсмертний полк».

 

Зауважимо, що у День перемоги над нацизмом у Києві та інших містах України запланована проросійська хода під назвою «Безсмертний полк».

 

Напередодні правоохоронці заявили, що не мають підстав її заборонити, але  вживатимуть усіх необхідних заходів, щоб не допустити провокацій.

 

Тим не менше, у вівторок вже відбулися сутички між патріотами і учасниками акції «Безсмертний полк» у Запоріжжі і Харкові. Поліції вдалося розділити опонентів «живим кордоном».