У Маріуполі вшанували шістьох героїв, загиблих три роки тому (фото)

07:20, 09.05.2017
У Маріуполі вшанували шістьох героїв, загиблих три роки тому (фото)

Збройний залп на місці загибелі захисників України у Маріуполі.

Пам’ять про героїчно загиблих правоохоронців Віктора Саєнка і Михайла Єрмоленка та  військовослужбовців Сергія Демиденка, Олега Ейсманта, Родіона Добродомова, Богдана Шлимкевича вшанували хвилиною мовчання під стінами вигорілої будівлі міськвідділу поліції у Маріуполі в понеділок.

 

Ці шестеро захисників України до останнього боронили Маріуполь від терористів ДНР три роки тому, 9 травня 2014 року.

 

Про їхній подвиг нагадав начальник Головного управління Нацполіції у Донецькій області В’ячеслав Аброськін на своїй сторінці у Facebook в понеділок.

 

 

За його словами, три роки тому терористи та їх посібники готували зрадницький план захвату міста Маріуполь, і тоді до протидії ворогу не були готові ані правоохоронці, ані військові.

 

 

«9 травня для Маріуполя - це трагічний день, коли мешканці міста були введені в оману пропагандою окупантів. Коли свавілля на деякий час перемогло закон. Розплатою за неспроможність протистояти бандитам, стали життя наших товаришів та зруйновані споруди тодішньої міліції та міськвиконкому», - зазначив пан Аброськін.

 

 

ЗМІ Маріуполя повідомляють, що участь у мітингу-реквіємі під стінами вигорілої будівлі міськвідділу поліції, де три роки тому відбулася кривава бійня, узяли не лише правоохоронці і представники мерії, але й рідні і близькі загиблих, школярі і місцеві патріоти.  

 

 

Нагадаємо, що під час спроби терористів захопити міськуправління міліції Маріуполя загинули: 41-річний начальник ДАІ Маріуполя Віктор Саєнко і 37-річний інспектор патрульної служби Михайло Єрмоленко, 41-річний заступник комбата 20-го батальйону територіальної оборони «Дніпропетровськ» Сергій Демиденко, 39-річний кулеметник батальйону «Дніпро» Олег Ейсмант, 29-річний боєць «Азову» Родіон Добродомов і 21-річний боєць Нацгвардії Богдан Шлемкевич.