Олег Скрипка пропонує створити гетто для нездатних вивчити українську

21:41, 20.04.2017
Олег Скрипка пропонує створити гетто для нездатних вивчити українську

Олег Скрипка кепкує з нездатних вивчити українську мову.

Український музикант і лідер гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка вважає, що людей, які не можуть вивчити українську мову, потрібно ізолювати від суспільства в Україні. На його думку, такі люди мають низький IQ і є соціально небезпечними.

 

Про це пан Скрипка розповів в інтерв'ю "Українській правда. Життя", оприлюдненому в четвер.

 

«Люди, які не можуть вивчити українську, мають низький IQ, таким ставлять діагноз "дебілізм". Треба їх відокремити, бо вони соціально небезпечні, треба створити гетто для них, – вважає фронтмен гурту «Воплі Відоплясова».

 

До того ж, Олег Скрипка, жартуючи, пропонує таким людям в спеціальному гетто співати "Володимирський централ".

 

«В моїй країні мрій, в ідеальній країні, українська – панівна мова у суспільстві. Там на радіостанціях крутять 100% української музики, а не 25-35 нищебродських відсотків», - зазначає він.

 

Музикант зізнався, що хотів би жити у повністю україномовному культурному середовищі. Однак він стверджує, що наразі це лише мрія, яку він здійснює по мірі своїх можливостей.

 

"Я не державний діяч, я мрійник, максималіст. Я хотів би жити у повністю україномовному культурному середовищі. Навколо себе я це реалізую – я спілкуюсь з найкращими українцями, я беру на роботу в свій штат україномовних професіоналів", – додав пан Скрипка.

 

Музикант не дискримінує людей за мовною ознакою, однак пропонує людям, які не знають української, шукати роботу в іншому місці.