Росія заблокувала заяву ООН щодо Північної Кореї, текст якої підтримав Китай

10:17, 20.04.2017
Росія заблокувала заяву ООН щодо Північної Кореї, текст якої підтримав Китай

Росія в Раді безпеки ООН блокує будь-яке рішення стосовно протидії агресії Башара Асада чи Кім Чен Ина

Делегація Росії заблокувала спробу Ради Безпеки ООН зробити спільну заяву по Північній Кореї, текст якої підтримав навіть найближчий союзник КНДР - Китай.

Росію не вдовольнили слова про те, що міжнародна спільнота висловлює рішучість використовувати "подальші серйозні заходи" для протидії агресивній політиці тоталітарної держави.

При цьому Росія - постійний член Ради безпеки ООН - зажадала додати у текст заяви слова про "політичний діалог" із керівництвом КНДР, що погрожує ядерним ударом США та Японії.

Через те, що Росія може самостійно заблокувати будь-яке рішення Ради безпеки ООН, заяву прийняти не вдалося, повідомляють дипломати.

Нагадаємо, що делегація РФ заблокувала резолюцію Ради безпеки ООН стосовно використання хімічної зброї в Сирії. Факт застосування зарину при авіаударах по місту Хан Шейхун 4 квітня довели міжнародні дослідники.

Обговорення сирійської проблеми вилилося у скандал: російський дипломат нахамив представнику Британії, але керівництво РФ публічно "закрило очі" на дипломатичний скандал.

18 квітня в Раді безпеки ООН розглядали внутрішньоросійські проблеми: США виступили з ініціативою обговорення ситуації з переслідуванням чоловіків нетрадиційної сексуальної орієнтації в Чечні, але докумантів приймати за результатами розгляду не планували.