В Керченській протоці затонув російський суховантаж із українцями

08:37, 19.04.2017
В Керченській протоці затонув російський суховантаж із українцями

Погодні умови у Керченській затоці не сприяють пошукам затонулого суховантажу "Герої Арсеналу".

Російський суховантаж "Герої Арсеналу" зазнав аварії і затонув в акваторії Чорного моря в районі Керченської переправи у середу близько 04:00 ранку. На борту, за попередніми даними, було дев'ятеро громадян України, двоє громадян Росії і один громадянин Грузії. Врятувати вдалося лише одну людину: моториста судна, який є українцем. 

 

Про це повідомляє МНС Росії, передають російські ЗМІ.

 

"19.04.2017 в акваторії Чорного моря зазнало аварії судно "Герої Арсеналу". До місця події направлено служби екстреного реагування. Інформація уточнюється", - йдеться в повідомленні російських рятувальників.

 

За інформацією Главку МНС по Краснодарському краю, суховантаж «Герої Арсеналу» зник з радарів в районі Керченської протоки, за 15 миль від пункту Тамань.

 

За попередніми даними, сім членів екіпажу затонулого суховантажу зникли під час аварії судна, п'ять осіб врятовані. Утім, пізніше рятувальники уточнили, що підняти з води вдалося лише громадянина України, моториста судна, який отримав сильне переохолодження.

 

Ще четверо членів екіпажу перебувають у воді в рятувальних жилетах. Рятувальники їх бачать, але підплисти до них через шторм не можуть.  До того ж потерпілих постійно відносить від рятувальної шлюпки сильною хвилею. Тому невідомо чи ці люди ще живі.

 

На місці аварії украй несприятливі погодні умови: пориви вітру до 20 метрів на секунду і хвилювання моря до 4 балів (висота хвиль до трьох метрів).

 

За словами речника Главку МНС по Краснодарському краю Микити Гавриляка, тим не менше у пошуках потерпілих задіяно 127 рятувальників і 8 плавзасобів.

 

«На місце катастрофи прибув спеціалізований рятувальний буксир «Спасатель Демидов», який очолив рятувальні заходи. Спланована робота авіації МНС. Утім, авіацію будуть застосовувати згідно погодних умов», - каже пан Гавриляк.

 

Відомо, що суховантаж "Герої Арсеналу" прямував з Азова Ростовської області Росії до Туреччини з вантажем зерна. На борту перебувало 12 членів екіпажу, їхнє громадянство встановлюється. За даними Росморрічфлоту, щонайменше дев'ятеро з них мали громадянство України. Ще троє мали громадянство Росії і один – Грузії. Кого саме з них вдалося врятувати наразі невідомо. 

 

Суховантаж прямував під прапором Панами, сигнал SOS із судна перехопили російські прикордонники, орієнтовна глибина в місці передачі сигналу 100 метрів.