В Україні зупинили оформлення закордонних паспортів після голосування за безвіз

21:00, 06.04.2017
В Україні зупинили оформлення закордонних паспортів після голосування за безвіз

Оформити закордонні паспорти наразі неможливо.

Державне підприємство "Документ" тимчасово призупинило роботу всіх своїх центрів "Паспортний сервіс", де здійснюється оформлення закордонних паспортів та ID-карток у четвер ввечері.

 

При цьому, Державна міграційна служба продовжує видавати закордонні паспорти, оформлення яких було зроблено раніше.

 

Про тимчасове призупинення роботи всіх своїх центрів "Паспортний сервіс" повідомляється на сайті підприємства "Документ".

 

 

"З технічних причин усі центри "Паспортний сервіс" тимчасово не працюють. Про відновлення роботи буде сповіщено на сайті", - йдеться у повідомленні на сайті.

 

Пізніше це повідомлення зникло, але навігація на сайті відсутня: зокрема, неможливо записатися до електронної черги, також не відкривається жодна рубрика. 

 

«Наявні збої у її дочірній компанії, що надає комерційні паспортні послуги, пов'язані із проблемами з каналом зв'язку», - зазначає видання «Європейська правда».

 

Згодом Державна міграційна служба України повідомила, що внаслідок слідчих дій працівників Служби безпеки України в одного з операторів зв’язку 6 квітня тимчасово призупинено оформлення і видачу біометричних документів у центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) та у "Паспортних сервісах" на всій території України.

 

"Найбільше проблему відчують на собі кияни, оскільки у Києві значна кількість закордонних паспортів оформлювалася у ЦНАП та чотирьох "Паспортних сервісах"", - йдеться у повідомленні.

 

Державна міграційна служба вже звернулася з листами до СБУ, Держспецзв’язку та Державного підприємства "Українські спеціальні системи" (ДП УСС) щодо максимально швидкого поновлення роботи каналів зв’язку та відновлення можливості оформлення та видачі документів.

 

Нагадаємо, у четвер Європейський парламент проголосував за надання безвізового режиму з ЄС для громадян України.

 

Очікується, що безвіз для України фактично може набути чинності на початку червня.

 

У Європарламенті також пояснили, що українці, які є власникам біометричних паспортів, зможуть вільно подорожувати до 30 країн Європи