Е-декларації для громадських організацій: Парубій зобов'язав показати майно антикорупціонерів

14:58, 27.03.2017
Е-декларації для громадських організацій: Парубій зобов'язав показати майно антикорупціонерів

Андрій Парубій підписав закон про е-декларації для громадських організацій (Прес-служба Верховної Ради)

Керівники громадських організацій громадських організацій будуть подавати електронні декларації про свої статки нарівні із чиновниками, відповідні зміни до закону про підписав голова Верховної Ради Андрій Парубій.

На сайті Верховної ради з'явилася інформація, що закон №6172 "Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції" підписано 27 березня тиа направлено на погодження Президенту.

Правозахисники вже звернулися до Петра Прошенка, щоб він заблокував дію скандального закону.

Керівник комунікаційного напрямку у РПР Ірина Соломко повідомила "Українській правді", що вони вже домовилися про зустріч.

"Так, дійсно, така зустріч запланована. Наші представники запрошені на 13:30 до АП", - сказала вона.

За інформацією журналістів, у зустрічі братимуть участь представники РПР, Центр UA, Transparency International, Ейдос Центр політичних студій та аналітики, Центр розвитку демократії та верховенства права, тощо.

Водночас Українська Гельсінська спілка з прав людини виступила з відкритим зверненням до президента з проханням ветувати ухвалені зміни до закону.

"Ми вимагаємо від Президента України скористатися його конституційним правом та накласти вето на зазначений Закон, який 27 березня 2017 року був переданий йому на підпис", - йдеться у зверненні.

Такі зміни до законодавства викликали обурення в "антикорупцірнерів" в Верховній Раді, адже вони вважають це тиском на себе.

Голова парламентського Комітету з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв жорстко розкритикував закон 6172 про внесення змін до закону про протидію корупції, і навіть заявив, що не підпише його, бо його норми виключають одна одну.

Його також обурило, що частину військових звільнили від обов'язку показувати своє майно.

"Верховна рада цим законом зробила "дірки" в законодавстві про декларації: дозволили частині посадовців прикриватися погонами, або прикриватися виконанням завдань для оборони держави і не бути прозорими для суспільства", - пояснив Соболєв.