Військовий госпіталь у Вінниці отримав томограф від японського уряду (відео)

21:15, 22.03.2017
Військовий госпіталь у Вінниці отримав томограф від японського уряду (відео)

"Від людей Японії" - красується табличка на томографі для українських військових (vinnitsa.info)

У клінічному центрі Центрального регіону, що знаходиться у вінниці, встановили сучасний компютерний томограф компанії "Toshiba".

Діагностичну систему для українських військових надав уряд Японії, повідомляє "Еспресо".

"Цей проект реалізують за ініціативи японського уряду. Його координує управлінням ООН - ЮНОПС. Для нас це вперше, коли ми приєдналися до такої програми . І я дякую японському уряду та ЮНОПС, що ми змогли доставити цей зразок новітніх медичних технологій. І це велике задоволення для нас", - розповів президент Toshiba Medical Systems Europe Хіроукі Тачікава.

Сучасний томограф дозволить щомісяця проводити до півтори сотні різних обстежень.

Військові лікарі наголошують, що комплекс комфортний у користуванні як для пацієнта, так і для лікаря. Серед переваг — низьке променеве навантаження та можливість зробити велику кількість зображень.

"Даний апарат дозволяє робити за одине обертання 160 зрізів", - коментує Олег Поляков, начальник клініки променевої діагностики.

Швидкість дослідження складає буквально секунди.

"В Україні у нас є належний сервіс це обладнання сервісувати, щоб це обладнання не стояло, а працювало. На самому ділі самий новий це сама остання розробка. Самий останній софт основна задача нам не дати дозу для пацієнта. Достатньо для того, щоб діагностувати та лікувати але доза це дуже важливо", - зазначив директор компанії InMed, офіційного постачальника обладнання Toshiba Medical Systems в Україну Костянтин Гаєвський.

Реалізація проекту особливо важлива в умовах агресії на Сході України, кажуть у медзакладі. Адже ним будуть діагностувати у тому числі і бійців АТО. Це вже другий томограф, який встановили в українських військових медзакладах за допомогою японської сторони. Перший офіційно презентували разом з Президентом в Київському госпіталі у січні цього року.