Аваков наполягає на покаранні Парасюка за хуліганство

07:10, 20.03.2017
Аваков наполягає на покаранні Парасюка за хуліганство

Арсен Аваков вимагає покарати Володимира япарасюка.

Міністр МВС Арсен Аваков наполягає на притягненні до відповідальності депутата  Володимира Парасюка за хуліганство під час сутички з правоохоронцями поблизу Слов’янська і Краматорська.

 

Про це Аваков заявив у ефірі телеканалу «Україна» у неділю ввечері.

 

"Ми мали ситуацію, за якої група самовпевнених молодиків на чолі з народним депутатом прийняла рішення протистояти поліції. Хтось присвоїв собі право не підкорятися законам і застосовувати насильство", - сказав міністр МВС.

 

На його думку, така поведінка є неприпустимою і небезпечною.

 

"Вважаю неприпустимим те, що народний депутат, розмахуючи посвідченням з одного боку, з іншого боку – б'є служителя закону або державного службовця, прекрасно знаючи, що той через свої обов'язки не може опонувати народному депутату. Це явище дуже небезпечне для всієї країни в цілому, тому наполягаю на тому, щоби цьому факту була дана відповідна оцінка", - сказав Арсен Аваков.

 

Міністр переконаний, що так дії Парасюка повинні мати оцінку.

 

"Саме тому не тільки поліцейські, я, як міністр, керівництво Національної поліції, сподіваюся, що багато депутатів наполягають: цей факт повинен мати оцінку. Недоторканність депутата носить політичний характер. Він не повинен притягатися до відповідальності за фактами його політичної діяльності, але за фактом його хуліганських дій або явних порушень закону", - сказав пан Аваков.

 

Міністр також повідомив, що рішення про прибуття до Києва учасників конфлікту зі сторони поліції було прийнято ним, а висловити свою думку з трибуни їх запросили самі народні депутати.

 

"Тут я повністю відкидаю будь-які інсинуації, які формулює віце-спікер Верховної Ради пані Сироїд, котра представляє партію "Самопоміч", - зазначив Аваков.

 

І додає, депутат Береза в залі парламенту тричі звернувся до головуючої пані Сироїд проголосувати за те, аби допустити на трибуну парламенту виступаючих.

 

"Пані Сироїд закрила засідання. Злякавшись, я так припускаю того, що розкриються факти, які будуть не дуже цікавими для її партійної структури. Цей вчинок був некоректним", – зазначив Арсен Аваков.

 

Нагадаємо, 14 березня поблизу Слов'янська правоохоронці зупинили людей, які планували приєднатися до блокади ОДРЛО. З ними був депутат Володимир Парасюк.

 

За версією Донецької обласної поліції, Парасюк бив правоохоронців і намагався вирвати у них з рук зброю.

 

Тоді як помічниця депутата заявляє, що поліція застосувала щодо Парасюка  сльозогінний газ і пошкодила йому руку.