Аваков закликає заборонити Сбєрбанку працювати в Україні

18:12, 07.03.2017
Аваков закликає заборонити Сбєрбанку працювати в Україні

Арсен Аваков різко відреагував на легалізацію бойовиків Сбєрбанком.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пропонує запровадити санкції щодо Сбєрбанку Росії, який почав обслуговувати клієнтів із так званими «паспортами» терористичних  ДНР і ЛНР у вівторок. На його думку, Сбєрбанк має припинити працювати в Україні.

 

Про це Арсен Аваков написав на своїй сторінці у Facebook.

 

"Питання – скільки треба часу Національному банку України, щоб ввести санкції відносно Сбєрбанка Росії, що працює в Україні? Вважаю за необхідне негайну реакцію НБУ!", - написав міністр МВС.

 

І додає: "Сбєрбанк Росії повинен припинити свою роботу в Україні! Нехай насолоджуються "фінансовим раєм" за законами самозваних ДНР і ЛНР".

 

На переконання Авакова, "банк, що підтримує засуджене світовою спільнотою – визнання Росією документів маріонеткових режимів і анексію українських територій - не може вести роботу в Україні".

 

Нагадаємо, у вівторок Сбєрбанк Росії почав обслуговувати громадян України, які надають для підтвердження особи "паспорти" сампопроголошених ДНР і ЛНР, відповідно до указу Путіна щодо «паспортів» ДНР і ЛНР.

 

Зауважимо, що раніше Сбєрбанк Росії відмовлявся обслуговувати громадян з так званими "паспортами" ЛНР і ДНР, не вважаючи їх офіційними документами.

 

Президент Росії Володимир Путін обгрунтував підписання вищезгаданого указу в середині лютого «гуманітарними причинами». При цьому, в указі відзначалося, що власники таких «паспортів» є громадянами України.