У Рівненській області затримали 10 корупціонерів-лісників

14:53, 05.03.2017
У Рівненській області затримали 10 корупціонерів-лісників

У рівненській області затримали корупціонерів, що контролювали лісове господарство (Арсен Аваков)

У Рівненській області за підозрою в корупції затримано в.о. начальника і екс-керівника Управління лісового та мисливського господарства Рівненської області та 8 директорів лісгоспів, повідомляє міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"15 тисяч євро і 5 тисяч доларів привезли директору лісгоспів керівництву управління. Вказану суму повинні були передати перевіряючим з Держлісагентства за приховування виявлених порушень. Корупція в класичному вигляді, якісно задокументовані і ті хто брав і ті хто давав!!!", - повідомив міністр.

Операцію провели співробітники Управління захисту економіки Нацполіції спільно з Військовою прокуратурою.

Арсен Аваков впевнений, що це допоможе викорінити корупцію у лісовій галузі він найнижчої ланки чиновників, до їх верхівки.

"Сьогодні, 5 березня, затримали в.о. начальника і екс-керівника Управління лісового та мисливського господарства Рівненської області та 8 директорів лісгоспі, які "сумлінно" працювали навіть на вихідні дні. До речі, колишній керівник пішов зі свого поста місяць тому. Його «справу» продовжив новопризначений начальник", - ідеться в повідомленні Авакова.

Найімовірніше, мова йде про Сергія Івашинюту та його підлеглих.

Сергій Івашинюта очолив лісове господарство Рівненської області 4 серпня 2016 року, 04.08.2016 року, відповідно до наказу Державного агентства лісових ресурсів України його призначили тимчасово виконуючим обов'язки керівника обласного відомства.