У прокуратурі Молдови заявили, що суддя Микола Чаус здався добровільно

12:55, 01.03.2017
У прокуратурі Молдови заявили, що суддя Микола Чаус здався добровільно

Суддя Дніпровського райсуду Микола Чаус, якого звинувачують в отриманні хабаря, сам прийшов у правоохоронні органи Молдови і признався у нелегальному перетині кордону. Про це заявив керівник Антикорупційної прокуратури Молдови Віорел Морарь у коментарі "Укрінформу".
 
"Громадянин Микола Чаус добровільно з'явився в правоохоронні органи Молдови і заявив про те, що він незаконно перетнув молдавсько-український кордон. В даний час готуються всі необхідні процесуальні дії для передачі Миколи Чауса Україні", - повідомив Морарь.
 
Зараз правоохоронні органи Молдови готують усю необхідну документацію для передачі Україні затриманого на території країни судді-втікача Миколи Чауса.
 
Як повідомляла "УМ", сьогодні суддю Миколу Чауса затримали у Молдові за запитом ГПУ.
 
Нагадаємо, 9 серпня 2016 року суддю Чауса спіймали на отриманні хабаря в 150 тисяч доларів, гроші Чаус зберігав у трилітровій скляній банці.
 
Однак одразу затримати суддю правоохоронці не змогли через суддівську недоторканість. У листопаді Чауса було оголошено у міжнародний розшук з метою арешту та подальшої екстрадиції в Україну. 27 січня 2017 року Солом'янский суд Києва заочно заарештував Чауса.
 

Суддя Чаус також відомий своїми справами проти Автомайдану, а також процесом лідера Кропу Геннадія Корбана та скасуванням розшуку колишнього нардепа і бізнесмена Юрія Іванющенка.