Інфанту Іспанії виправдали у корупційній справі і посадили її чоловіка

18:38, 17.02.2017
Інфанту Іспанії виправдали у корупційній справі і посадили її чоловіка

Інфанта Крістіна зазнала репутаційних втрат.

Іспанська інфанта Крістіна, сестра короля Філіппа VI була виправдана судом у справі про співучасть в ухиленні від сплати податків у п’ятницю.

 

Сталося це після розслідування фінансових справ її чоловіка Іньякі Урдангаріна, якого навпаки було засуджено до позбавлення волі.

 

Про це повідомляє El Pais.

 

Чоловік принцеси Крістіни, Іньякі Урдангарін, засуджений до 6 років і 3 місяців тюремного ув'язнення за звинуваченням у шахрайстві і ухиленні від сплати податків.

 

Його некомерційна організація "Інститут Ноос"  використовувалася як посередник, щоб вигравати необґрунтовано завищені контракти з регіональними органами влади.

 

Обсяг державних коштів, сплачених інституту, склав близько 5,6 млн євро.

 

Крістіна за рішенням суду тільки сплатить штраф у розмірі 265 088 євро, тому що вона несе цивільно-правову відповідальність.

 

50-річну принцесу Крістіну звинувачували в співучасті у розкраданні коштів разом з її чоловіком і 16 іншими підсудними. Усі підозрювані звинувачення відкидали.

 

Принцесі загрожувало вісім років в'язниці, якщо б її визнали винною.

 

Нагадаємо, король Іспанії Філіпп VI позбавив свою сестру інфанту Крістіну титулу герцогині Пальма-де-Майоркської через корупційний скандал.