Підлеглі «Гіві» помстилися ватажку через втрати під Авдіївкою

18:07, 09.02.2017
Підлеглі «Гіві» помстилися ватажку через втрати під Авдіївкою

Ігор Мильцев стверджує, що він із поплічниками вбив свого ватажка.

Відповідальність за вбивство терориста Михайла Толстих на прізвисько "Гіві" взяли на себе підлеглі йому бойовики з бандформування ДНР «Сомалі». Зокрема, у вбивстві зізнався російський найманець з Москви Ігор Мильцев, яке він скоїв разом з трьома іншими «сомалійцями».

 

Про це найманець Мильцев на прізвисько "Француз" повідомив журналісту російського видання «Новая газета» у чевтвер.

 

Зокрема, терорист Мильцев заявив, що звинувачення влади так званої "ДНР" на адресу українських спецслужб "смішні".

 

Вбивство командира Мильцев назвав помстою товаришів по службі, яких нібито, "Гіві" кинув під час бою під Авдіївкою в кінці січня 2017 року.

 

 

За словами Мильцева, під час боїв "Гіві" сам прострелив собі ногу, щоб уникнути бою. І хоча він намагався зробити це таємно, бойовики усе ж таки помітили цей боягузливий вчинок ватажка.

 

Саме тому, вже у Донецьку Толстих наказав накрити позиції бойовиків «Сомалі» з артилерії, щоб в живих не лишилося свідків його ганебного «самострілу».

 

 

"Просто так піти він не міг, це дезертирство, позицію кинути він не міг ніяк, це наказ Захара стояти до кінця! І тут він, напевно, зрозумів, що це все – кінець. Прострелив собі ногу і почав кричати. Його потягли медики, а через півтори години нас накрила своя ж артилерія", - написав Мильцев під час спілкування із журналістом.

 

За його словами, після ліквідації Арсенія Павлова на прізвисько "Моторола", ватажок банди «Сомалі» серйозно побоювався за своє життя, тож в цілях безпеки вивіз свою сім'ю в Придністров'я і планував виїхати туди сам, але не встиг.

 

Мильцев також написав у соцмережах, що переховується на околицях Донецька і додав, що наступним, хто має відповісти за загибель бойовиків під Авдіївкою має бути ватажок ДНР Олександр Захарченко. 

 

Як повідомляла «УМ», за даними української розвідки банда «Сомалі» зазнала найбільших втрат під Авдіївкою. Тож у Міноборони України припускали, що ватажку «Гіві» могли помститися його ж підлеглі, з якими він поводився доволі жорстоко. 

 

Терориста Толстих "Гіві", відомого своєю нелюдською жорстокістю по відношенню до українських військовополонених було вбито у середу на світанку у власному штабі.