Суддя Олександр Пелих випустив Єфремова на свободу (фото)

14:00, 09.02.2017
Суддя Олександр Пелих випустив Єфремова на свободу (фото)

Суддя Пелих розглядає справу Єфремова

Керівник Старобільського районного суду Луганської області Олександр Пелих звільнив звинуваченого у державній зраді Олександра Єфремова на час судового засідання.

Суд задовольнив клопотання захисту Олександра Єфремова і постановив звільнити його з "камери" на період слухання справи в судовому засіданні.

"Для повноцінного здійснення захисту Олександр Єфремов в судовому засіданні буде знаходитися поруч зі своїми адвокатами. Заради справедливості варто замінити, що це перший подібний застосування практики ЄСПЛ в українських судах", - сказав адвокат Андрій Смирнов. Відзначається, що він бере участь в судовому засіданні вже не під вартою.



(фото із зали суду UNIAN)

Попереднє засідання 8 лютого у справі Єфремова було зірване його захисниками, які, за їх словами, не встигли приїхати до Старобільська.

Крім того, суд додав до справи постанову про залучення до сторони обвинувачення ще чотирьох прокурорів.

"Тепер його будуть представляти ще четверо прокурорів: Кожуховский, Тридуби, Чернов і Дубовик", - повідомляється на сторінці Єфремова в Фейсбуці.

Як відомо, 16 січня 2017 року Старобельський суд почав підготовче засідання по справі Єфремова. На ньому було прийнято рішення надати підсудному безкоштовного захисника у вигляді відсутності його адвокатів. Єфремов від цього відмовився.

Олександр Єфремов був затриманий 30 липня 2016 року в аеропорту Києва за підозрою вдержавної зраді, посяганні на територіальну цілісність і державний суверенітет України, захопленні державних будівель, а також сприяння створенню терористичної організації "ЛНР".