Розвідка США розсекретила звіт про допомогу Путіна Трампу

09:04, 07.01.2017

Російський президент Володимир Путін намагався посприяти перемозі на виборах у США Дональда Трампа.

Такі висновки звіту американських розвідників, передає ВВС.

У щойно розсекреченому звіті мовиться, що російський президент особисто наказав розгорнутит кампанію, що мала на меті вплинути на вибори в США.

Звіт розсекрели відразу після того, як начальники розвідувальних служб поінформували про свої висновки обраного президентом Дональда Трампа.

Пан Трамп утримався від прямих звинувачень на адресу Росії, але заявив, що кібератаки не позначилися на результатах виборів.

У звіті американських розвідників сказано, що Кремль віддавав "явну перевагу обраному президентом Дональду Трампу".

"Ми також вважаємо, що Путін і російський уряд прагнули збільшити шанси на обрання Дональда Трампа тим, що де тільки можливо, дискредитували Гілларі Клінтон і робили публічні порівняння не на її користь", - сказано в звіті.

Від часу свого обрання Дональд Трамп неодноразово висловлював сумніви в правдивості заяв розвідки США про масштаби російських кібератак.

Урядовці США раніше стверджували, що Кремль причетний до хакерської атаки на електронну пошту Демократичної партії з метою завдати удару по суперниці пана Трампа на виборах Гілларі Клінтон.

Згідно зі звинуваченнями, російські агенти надіслали вкрадене листування демократів WikiLeaks, щоб посилити шанси Трампа.

Росія заперечує свою причетність до кібератак, а засновник сайту WikiLeaks Джуліан Ассанж сказав, що отримав вкрадені мейли демократів не від Москви.