В Одесі застосували сльозогінний газ проти активістів під час слухання про перейменування вулиць

18:34, 16.12.2016
В Одесі застосували сльозогінний газ проти активістів під час слухання про перейменування вулиць

В Одесі поліція застосувала сльозогінний газ  проти активістів, які намагалися зірвати громадські слухання Приморської райради про те, щоб повернути вулицям, названим на честь героїв АТО, їхні старі назв. Про це повідомляє "Думская".
 
Міська влада за ініціативи міського голови Геннадія Труханова призначила громадські слухання.Згідно з проектом, який винесено на голосування, з топоніміки Одеси мають бути виключені назви, зокрема на честь одеситів-борців за незалежність України у ХХ ст., та назви на честь одеситів, що героїчно загинули в сучасній війні на сході України.
 
Представники патріотичних громадських організацій закликали одеситів приходити з паспортами до Приморської райадміністрації та проголосувати проти проекту міської ради щодо повторного перейменування одеських вулиць.
 
 
Активістів пообіцяли пустити до приміщення о 15:00, коли відкриється реєстрація на участь в слуханнях, проте після - відмовилися. В результаті, активісти спробували піти на штурм. Біля входу їм протистояли співробітники патрульної поліції і спецпідрозділу МВС. Під час зіткнення був застосований сльозогінний газ.
 
У цей момент вхід в райадміністрацію і раніше заблокований. Протестувальникам так і не вдалося потрапити всередину.