Путін пригрозив можливими атаками по НАТО

11:04, 22.11.2016
Путін пригрозив можливими атаками по НАТО

Путін пригрозив вдарити по об'єктам, НАТО, які на його думку, нестимуть загрозу Росії (http://www.kremlin.ru/)

Володимир Путін заявив, що Росія "вживатиме контрзаходів та ставитиме під удар ракетних систем" об'єкти НАТО, які будуть їй загрожувати. Про це Путін заявив в інтерв'ю для фільму Олівера Стоуна "Україна в огні", пише ТАСС.
 
Путін вважає, що НАТО укріплює свої кордони і створює штучний образ зовнішнього ворога для  "підтримки країн-членів у покорі і для дисципліни всеередині альянсу". 

Також він пояснив, чому Росія "гостро реагує на розширення НАТО".
 
"Нас турбує практика прийняття рішень. Я знаю, як приймаються (рішення в НАТО)... Коли країна стає членом НАТО, їй уже важко чинити опір тиску з боку такої великої країни-лідера НАТО, як США, і там легко може з'явитися все, що завгодно - і система ПРО, і нові бази, і якщо буде потрібно - нові ударні комплекси ".
 
"А нам що робити? Ми повинні в цьому зв'язку вживати контрзаходів, тобто ставити під удар наших ракетних систем ті об'єкти, які, на нашу думку, починають нам загрожувати. Ситуація напружує. Ми розуміємо, що світ змінився. Неможливо все тримати в замороженому стані часів холодної війни. Потрібно дивитися у майбутнє", - заявив Путін.

Як повідомляла "УМ", через збільшення активності російських військ у країнах Балтії, у НАТО вирішили збільшити присутність своїх військ і провести військові навчання. Зокрема, у відповідь на російські танки і винищувачі біля кордонів Латвії, НАТО розпочало у цій країні військові навчання, у яких беруть участь латвійські та німецькі війська альянсу.

Нагадаємо, НАТО переносить саміт на літо через перемогу Трампа.