Андрій Парубій пропонує НАТО переймати військовий досвід ЗСУ

10:32, 21.11.2016
Андрій Парубій пропонує НАТО переймати військовий досвід ЗСУ

Андрій Парубій і Майкл Тернер. (Фото прес-служби Верховної Ради)

Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що Україна буде членом НАТО згідно з рішенням Бухарестського саміту Альянсу. І додає, що воююча українська армія має досвід, який буде цікавий країнам НАТО.

 

Про це пан Парубій заявив під час зустрічі з головою Парламентської асамблеї НАТО Майклом Тернером у Стамбулі в неділю, повідомляє прес-служба апарату Ради.

 

«Рішення Бухарестського саміту НАТО має бути втілене у життя - Україна буде членом НАТО», - зазначив спікер Ради.

 

Андрій Парубій також вважає, що Україна повинна бачити і розуміти конкретні вимоги та часові рамки для набуття членства у НАТО.

 

«Ми переконані, що воююча українська армія має досвід, який буде цікавий країнам НАТО. Зараз вона проходить випробування війною - вона гартується», - додав голова Ради.

 

Пан Парубій подякував пану Тернеру за підтримку України, яку демонструє Парламенська асамблея НАТО, зокрема, у своїх рішеннях щодо допомоги Збройним силам України, лікуванні та реабілітації українських воїнів - учасників АТО, у спільних військових навчаннях країн НАТО та України.

 

За його словами, в Україні затверджена програма щодо приведення Збройних сил до стандартів НАТО до 2020 року.

 

«Цим активно займається і Президент України, і Верховна Рада. Це амбітна ціль, але я переконаний, що Збройні сили її реалізують», - підкреслив спікер.