У Криму українські військові ризикують стати наступними "диверсантами"

13:26, 19.11.2016
У Криму українські військові ризикують стати наступними "диверсантами"

У Криму колишні українські розвідники і військові ризикують стати наступними "диверсантами". Припушення, що для російських спецслужб вони є ідеальними претендентами висловив колишній розвідник Роман Черненко, який зараз мешкає на півострові. Про це Черненко написав на своєму блозі.
 

"Колишніх військових у Криму з такою швидкістю роблять "диверсантами", що я, можливо, буду наступним. Я маю для цього усі необхідні якості: колишній офіцер, служив у військовій розвідці, активно займався громадською і журналістською діяльністю. За національністю українець і Путіна ненавиджу. До анексії Криму самі знаєте, як ставлюся. Ну просто готовий диверсант!", - написав Черненко.
 
 
При цьому Черненко уточнив, що служив у радіотехнічній розвідці і з пістолету після училища стріляв лише один раз. Також екс-розвідник каже, що бачив вибухівку і гранати лише по телевізору. На думку Черненка, той факт, що він звільнився у запас 12 років тому і останні 3 роки служби "протирав штани в міськвоєнкоматі", навпаки зробить його "замаскваним агентом" в очах ФСБ.
 
 
"Проведуть обшук і знайдуть те, що треба. В упаковках "Пошти Росії", -  каже Черненко.

Нагадаємо, 16 листопада у ФСБ сказали про затримання у Севастополі чоловіка, який нібито був українським "диверсантом" і розвідником. Проте імені чоловіка не сказали. Раніше, 9 листопада у Севастополі ФСБ затримала трьох українських "диверсантів" - Олексія Бессарабова, Володимира Дудка і Дмитра Штиблікова. Бессарабов і Штибліков у минулому служили у розвідці, протягом останніх років працювали аналітиками центру "Номос" і залишились жити в Криму після анексії. 

Головне управління розвідки Міноборони України спростувало заяву російської спецслужби, назвавши її "черговим фейком".

Раніше, 10 серпня ФСБ розповіла про викриття "мережі українських диверсантів", при цьому було затримано двох українців Євгена Панова і Андрія Захтея.

Припущення про те, що кожного українського військового, що залишився у Криму, ФСБ може звинуватити в "диверсіях", висловив також спікер Міноборони України з питань АТО Андрій Лисенко. Спікер назвав таку стратегію російських спецслужб "проявом креативу".