Росіянин Ілля Богданов з Правого сектору зник у Києві

14:45, 14.11.2016
Росіянин Ілля Богданов з Правого сектору зник у Києві

Ілля Богданов. Одне з останніх фото на його ФБ-сторінці.

Поліція Києва заявляє про зникнення колишнього колишнього кадрового офіцера російської ФСБ Іллі Богданова, який перейшов на бік України.

 

Богданов став добровольцем, у складі ДУК «Правий сектор» обороняв Донецький аеропорт, а пізніше став відомим блогером, отримавши громадянство України жив у Києві.

 

Про зникнення добровольця повідомляється на офіційному сайті поліції Києва у понеділок.

 

«До столичних правоохоронців звернулися друзі і знайомі Іллі Богданова і повідомили про те, що востаннє спілкувалися із ним 12 листопада 2016 року. Із тих пір на зв'язок він не виходить і його місцезнаходження – невідоме», - йдеться у повідомленні правоохоронців.

 

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Проводяться оперативно-розшукові заходи щодо пошуку безвісти зниклого.

 

Аналіз соцмереж засвідчує, що Ілля Богданов зробив останній запис на своїй сторінці у Facebook   саме 12 листопада.

 

Водночас, друзі підозрюють, що Іллю могли вбити, або викрасти російські спецслужби. Його друг Антон Логінов в коментарях під постами Іллі постійно розміщує оголошення наступного змісту: Пропав Ілля Богданов! Вже декілька днів немає інформації про нього ні в мене, ні в наших спільних занйомих. На людину скоювали замах.»

 

Пан Логінов вказує, що окрім Богданова «лише Литвиненко писав і розповідав про ФСБ, за що був убитий...».

 

З останніх постів Богданова стало відомо, що останнім часом він жив на території Михайлівського Золотоверхового монастиря. Адже він розмістив не лише відео свого «уходу в монастир», але й оприлюднював світлини історичної частини Києва, які робив з вікна наданого приміщення.  

 

Ілля Богданов став героєм численних публікацій в українських ЗМІ.