У бібліотеках Австрії з'являться українські книжки

19:18, 07.11.2016
У бібліотеках Австрії з'являться українські книжки

У австрійськихз містах з'являться українські книги (facebook.com)

Кожна центральна бібліотека дев'яти міст Австрії отримає тридцять українських книжок.

 

Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний посол України в Австрій Олександр Щерба на своїй сторінці в фейсбуці.

 


"Влітку під час днів української культури у Зальцбурзі місцева українська громада поскаржилася, що в бібліотеках великих міст є розділ "Література іноземним мовами", але нема книжок українською. Українська література німецькою є (і дуже модна!), а ось дітям-українцям книжок рідною мовою в бібліотеках нема", - повідомляє Олександр.


За словами Щерби, "почали займатися цим питанням, познайомилися з Об'єднанням австрійських бібліотек, списалися з Іваном Малковичем та видавництвом А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА. Результат ви бачите на фото. По тридцять українських дитячих книжок на кожну центральну бібліотеку у кожній столиці федеральної землі", - підкреслив Щерба.

 

"Одне слово - до кінця року в австрійських бібліотеках дев'яти головних міст можна буде знайти супер-красиві книжки українською мовою", - йдеться у повідомленні.

 

"Гоголь, Андерсен, Льюіс Керолл, Сент-Екзюпері, Всеволод Нестайко, японські казки "Момотаро", три тома українських народних казок, два тома "Улюблених віршів", Гаррі Поттер в знаменитому українському перекладі... Ці книги хочеться гладити і гортати. І дякувати Івану Малковичу за те, що він зробив таке чудо. І австрійським бібліотекам, які погодилися придбати. І на підході ще книги Видавництва Старого Лева. І дасть Бог, може, проект піде і далі, чим дитячі книжки", - зазначив Олександр Щерба.