Прем’єр Гройсман тримав мільйони під матрацем через шантаж

12:59, 05.11.2016
Прем’єр Гройсман тримав мільйони під матрацем через шантаж

(Фото з ФБ-сторінки Володимира Гройсмана)

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що станом на 2016 рік усі грошові активи тримає в банках. Але донедавна він не тримав свої мільйони на банківських рахунках, аби уникнути шантажу з боку режиму Януковича, а також через «хвору банківську систему».

 

Про це пан Гройсман заявив в ефірі політичного ток-шоу «Шустер Live» у п'ятницю ввечері.

 

За словами прем’єра, коли він був міським головою Вінниці у 2010 році, «кожного більш-менш популярного мера» могли шантажувати представники режиму Януковича, які хотіли усіх «популярних загнати у лави Партії регіонів», використовуючи рахунки у банках.

 

«Я був достатньо принциповий з точки зору партійності і відмовляв. Ну, уявімо собі, що мої кошти знаходяться на рахунках у банках. Вони за секунду могли їх заблокувати і почати мене шантажувати, наприклад, або робити якісь інші речі, несумісні з нормальним підходом», - заявив пан Гройсман.

 

За його словами, у вересні, перед виборами 2010 року, коли він відмовився вступати до лав Партії регіонів, на ього почали тиснути.

 

«Мені висадили 40 чоловік десанту КРУ, яке приїхали з Донецької та Луганської областей в центральну Україну, в місто Вінниця для того, щоб натякнути мені, щоб я не жартував, а йшов до Партії регіонів. Цього не сталося», - додав прем’єр-міністр.

 

Володимир Гройсман каже, що навіть після втечі Януковича він не ніс гроші до банків, бо «банківська система була хворою».

 

«Ми подавали декларацію станом на 2015 рік. У 2016 році, що стосується моєї декларації – ситуація абсолютно інша з точку зору і моїх статків, і моїх грошей – вони знаходяться в банківській системі. Сьогодні, я думаю, більшості банків, які залишились на ринку, можливо довіряти, треба тільки дивитися на рейтинги цих банків, наскільки вони є стабільними», - підсумовує прем’єр-міністр.

 

Як повідомляла «УМ», Володимир Гройсман вказав у електронній декларації за 2015 рік  грошові активи: готівку – 2,4 млн. грн, 870 тис. доларів й 460 тис. євро. Тоді як на банківських рахунках він зберігає близько 2,6 млн. грн.